Saturday, March 5, 2011

Benarkah 80% pengundi India sokong BN di Merlimau

Pas dan Pakatan Rakyat telah mencuba habis-habisan untuk memastikan kaum India kekal memberi sokongan keapada Pakatan Rakyat sehingga PRU 13 akan datang. Ini penting supaya lebih banyak kebaikan, kebajikan kaum ini terbela dibawah kerajaan PR. 

Mereka telah memberi peluang lebih 50 tahun kepada BN untuk membela nasib mereka tapi selepas tsunami PRU 12 barulah BN nampak perlunya pelbagai kemudahan diberikan itu pun setelah melihat dengan mata kepala sendiri betapa terbela nya nasib kaum India di negeri-negeri Pakatan Rakyat.

Sementara itu Bernama melapurkan sebentar tadi bahawa Naib Presiden MIC, Datuk Dr. S. Subramaniam yakin 80 peratus pengundi kaum India di Dewan Undangan Negeri (DUN) Merlimau akan memberi sokongan kepada Barisan Nasional pada hari pengundian esok.

Katanya, beliau telah berjumpa lebih 70 peratus pengundi dari kaum tersebut setakat ini dan MIC berpuas hati dengan respons yang diberikan.

Kita sama-sama tunggu jawapan nya esok.

1 comment:

  1. assalamualaikum dr siti,
    saya adalah pengundi di parlimen dr,walaupun tinggal ditempat lain ,sy masih teringat sewaktu sy mengundi di sekolah di seks 28 alam megah,kepuasan jelas terbenak di hati sy dpt mengundi n yakin PAS akn berjaya.sdh hampir 2 thn pr memerintah selangor,mmg x dinafi ada perubahan,tapi style umno masih ada,gerakakan pr diseluruh selangor m wilayah bagitau setiap janji yg diaut pr,hebahkan ,buat promosi besar -besaran secara istiqamah apa yg pr lakukan pd rakyat selangor ,fb,twitter,brosur,banner,program family day,children dan pelbagaiprogram komuniti ,pr harus fikirkan letakkan wakil setiap komuniti x kira penyokong umno or pr dgr rintihan rakyat cuba atasi setakat termampu,beri penerangan antara perbezaan taraf state & federal. yg sedihnya sy tak nampak semua ini,hanya yg byk retorik politik,cuba fikir-fikirkan.

    ramadhan2008@gmail.com

    ReplyDelete

Pandangan mungkin berbeza, komenlah dengan berhemah

Recent Posts ; Parlimen Kota Raja

Recent Post

Popular Posts