Monday, December 27, 2010

Hasrat BN rampas Selangor berkecai

Hasrat UBN Selangor untuk merampas Negeri Selangor dari Pakatan Rakyat awal-awal lagi sudah berkecai. 

Sekali pun dimomokkan kononnya akan ada perubahan kepada kepimpinan dikalangan anak negeri untuk mengambil alih Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor, tapi itu hanya jadi angan-angan Mat Jenin sahaja dikalangan pimpinan negeri. Hakikatnaya pada pandangan pimpinan Umno Pusat "hampir tiada @ langsung tiada" dikalangan pimpinan negeri yang mempunyai kelayakan walau pun sekadar minimum untuk mengambil alih jawatan tersebut selepas Khir Toyo.

Pengumuman oleh Ku Nan hari ini tentulah amat mengecewakan pimpinan Negeri yang diketuai oleh Noh Omar serta menjatuhkan maruah keseluruhan Umno Selangor kerana sumbangan mereka selama ini tidak nampak walau sebesar kuman pun oleh pimpinan Umno Pusat.

Sebenarnya kita tidak boleh menyalahkan sama sekali pimpinan Umno sedia ada termasuk Noh Omar dan Khir Toyo. Umum mengetahui bahawa Umno Selangor beriya-iya bekerja kuat dan menunjuk-nunjuk kepada DS Najib kesediaan mereka untuk mengambil alih jawatan PPUS (Pengerusi Perhubungan Umno Selangor), termasuk menggunakan Ezam Sesumpah untuk membantu anak negeri menunjukkan kekuatan menentang kerajaan Pakatan Rakyat.

Mereka menyerang kerajaan Negeri dengan cara yang paling tidak bermaruah dan menjijikkan tetapi Kerajaan Pakatan Rakyat sedia ada terus utuh memimpin kerajaan negeri dan terus mendapat peningkatan sokongan dari masa kesemasa oleh rakyat negeri ini. Ini lah yang melemaskan pimpinan negeri dan memuakkan pimpinan Umno Pusat.

Hari ini Setiausaha agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Mansor hari ini mengumumkan bahawa presiden parti itu Datuk Seri Najib Razak dan timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin masing-masing akan kekal mempengerusikan badan perhubungan Umno negeri Selangor dan Wilayah Persekutuan.

Pengumuman ini merupakan petanda awal bahawa kedua-dua negeri ini akan kekal dimenangi oleh Pakatan Rakyat dalam PRU 13 akan datang.

No comments:

Post a Comment

Pandangan mungkin berbeza, komenlah dengan berhemah

Recent Posts ; Parlimen Kota Raja

Recent Post

Popular Posts