Tuesday, December 21, 2010

Karpal tutup ruang UBN eksploitasi isu "Langkah Mayat Saya"

UBN boleh melopong dan ternganga mendengar ucapan Karpal Singh ini. Selama lebih 20 tahun mereka mengeksploitasi isu "Nak tegakkan negara Islam ... Langkah mayat saya dulu" kini sudah dilenyapkan sendiri oleh tuan empunya badan.

Jika kata-kata serta penerimaan Karpal terhadap Negara Islam hanya digembar gemburkan dalam bentuk tulisan, ramai boleh mempertikaikannya, tapi video ini menjadi bukti bahawa bukan sahaja beliau menerima negara Islam tetapi turut memuji PAS serta menerima Tok Guru Tok guru PAS.

Bila orang macam karpal Singh yang selama ini dituduh macam-macam oleh UBN, tetapi kini membuktikan bahawa beliau tidak seperti yang dinyatakan oleh mereka kerana sesungguhnya beliau dalam keadaan OKU pun masih mampu memberi pukulan maut pada UBN, Ini lah yang dikatakan "Karpal memang punya kelas tersendiri"

Sementara itu Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat merakamkan ucapan setinggi-tinggi tahniah kepada pemimpin veteran DAP, Karpal Singh yang terbuka untuk berbincang isu negara Islam.

Beliau yang juga Menteri Besar Kelantan, merakamkan ucapan tahniah itu melalui satu kenyataan di sini hari ini.

“Mudah-mudahan dengan pendirian terbaru itu, YB Tuan Karpal Singh akan mendapat hidayah daripada Allah S.W.T. untuk menerima Islam sebagai satu sistem yang adil untuk semua kaum dan sesuai dipakai dalam politik Malaysia,” katanya.

Karpal yang juga Pengerusi kebangsaan DAP, sewaktu menyampaikan ucapan penggulungan pada Konvensyen kedua Pakatan Rakyat di Kepala Batas kelmarin berkata, beliau mahu isu negara Islam segera dibincang oleh Pakatan Rakyat kerana beliau tidak mahu BN mengeksploitasi isu tersebut dalam pilihan raya umum akan datang.

DAP katanya boleh membincangkan isu tersebut dengan ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim, mursyidul am PAS yang juga menteri besar Kelantan, Datuk Nik Aziz Nik Mat serta presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Karpal juga meletakkan keyakinan, isu tersebut boleh mencapai konsensus sekira satu perbincangan bersama diadakan.

Tuan Guru Nik Aziz dan Karpal, dua tokoh politik Pakatan Rakyat yang sebelum ini dilihat bertembung dalam isu negara Islam dan dieksploitasi sepenuhnya media pro Umno.

Karpal sebelum ini pernah menyebut kepada PAS agar 'langkah mayat beliau dahulu jika PAS bertegas mahu meneruskan hasrat membina Malaysia sebuah negara Islam.

Manaka Tuan Guru Nik Aziz pula dalam responnya kepada Karpal sebelum ini, mahu ahli parlimen Bukit Gelugor itu menyatakan di mana salahnya dengan Islam itu.

Dengan penegasan terbaru Karpal itu, media pro Umno kini dilihat hilang punca sekaligus menamatkan isu tersebut dari terus dimanipulasi mereka.

No comments:

Post a Comment

Pandangan mungkin berbeza, komenlah dengan berhemah

Recent Posts ; Parlimen Kota Raja

Recent Post

Popular Posts