Tuesday, September 20, 2011

Satey Mat Indera & Lemang Tok Janggut dirumah terbuka "Iron Lady KR"

Rumah terbuka Eidul Fitri Ahli Parlimen Kota Raja "Iron Lady KR" bersama PAS Kawasan Kota Raja yang diadakan pada Sabtu 17hb Sept 2011 bersamaan 19 Syawal 1432H mendapat sambutan yang amat meriah yang diluar jangkaan kali ini.

Semenjak memenangi kerusi Parlimen Kota Raja pada tahun 2008, inilah kali pertama Dr Mariah menganjur majlis Rumah Terbuka diperkarangan pejabatnya.

Sekretariat penganjur yang diketuai oleh Sdr Nor Ikhsan selaku Pengarah program telah berjaya melaksanakan tanggung jawab yang di amanahkan dengan jayanya.

Pada kali ini semua Sekretarit Parlimen turun padang habis-habisan bagi memastikan kejayaan majlis ini. Secara jujur penulis juga ingin merakan ucapan jutaan terima kasih kepada Muslimat Kr yang di ketuai oleh Pn Rosnah Abd Wahab yang memberikan bukan sahaja tenaga malah wang ringgit bagi bersama-sama menjayakan program ini.

Hampir 3000 pengunjung yang hadir dijamu dengan pelbagai menu yang diberi nama khas pada rumah terbuka ini oleh TYDP PAS Kota Raja Tn Hj Norhalim Sirome. Menu-menu kali ini membariskan nama-nama pejuang sebenar kemerdekaan negara kita.

Antara menu yang paling popular ialah Sate Mat Indera, Lemang Tok Janggut, Nasi Briyani Dr Burhanuddin Al Helmy, Nasi Impit Tok Gajah, Roti Canai Dr Zulkifli dan lain-lain lagi.

Majlis yang bermula pada jam 11.00 pagi dan sepatutnya berakhir jam 2.00 petang terpaksa disambung hingga jam 3.00 petang. 

Antara tetamu kehormat yang hadir ialah Exco Kerajaan Selangor YB Dr Halimah Ali dan YB Dr Xavier Jayakumar, ADUN DAP Tuan Manoharan, ADUN Sri Muda Yb Shuhaimi Shafiee dan lain-lain.

Program dimeriahkan dengan acara memotong kek yang disumbangkan oleh DMPKR. Selain itu fakir miskin juga mendapat sumbangan hamper.

Dr Mariah juga menyampaikan sumbangan duit raya kepada 1000 kanak-kanak yang hadir (1000 pek yang disediakan habis) sementara YDP Cikgu Jaafar menyampaikan sijil ahli PAS kepada rakyat Kota Raja menjadi ahli kepad parti PAS.Mewakili Yb Dr Siti Mariah dan YDP PAS Kota Raja Cikgu Jaafar, penulis selaku Setiausaha Program merkamkan ucapan jutaan terima kasih kepada semua yang menjayakan program ini termasuk Pegawai Khas YB, Sekretariat Parlimen Kota Raja, AJK PAS Kota Raja, Semua Cawangan-Cawangan PAS KR, DMPKR, DPPKR, Briged Amal, Majlis Perbandaran Klang dan Jabatan Amal Kota Raja kerana bekerjasama dan bertungkus lumus menjaykan program yang sungguh bermakna ini.

No comments:

Post a Comment

Pandangan mungkin berbeza, komenlah dengan berhemah

Recent Posts ; Parlimen Kota Raja

Recent Post

Popular Posts